Entradas destacadas

ZUU: inédita cena con espectáculo en Barcelona

miércoles, 10 de febrero de 2016

Perelada: sortida cultural i gastronòmica

Finca Garbet
Cristina Nocete, Barcelona
@crisnocete 

Els vins i caves de Perelada es caracteritzen per la gran varietat de tipologies i de preus, i Hosteleria i Turismo va poder comprovar-ho de primera mà.

Perelada disposa de 5 finques: Garbet, Espolla, La Garriga, Malaveïna i Pont de Molins.

La visita realitzada el passat divendres va consistir en una guia per la finca Garbet que ofereix el raïm que dóna el millor vi de la companyia: Finca Garbet. L’enòleg Delfi Sanahuja Font va explicar les propietats de la finca, les quals consisteixen en una combinació perfecta del quatre elements de la terra: aigua, ja que està al costat del mar; terra, una terra basada en pissarra negre que es fèrtil; llum, degut a que sempre li toca el sol; i, aire, ja que allà predomina la Tramuntana. A més, els quatre elements estan representats a l’etiqueta del vi.
Finca Garbet

Seguidament ens van fer una ruta per les instal·lacions del Castell de Peralada. Actualment, on està situat l’auditori que reuneix els concerts de Peralada, hi viuen més de 20 famílies de cigonyes les quals donen nom a un dels vins blancs. Les cigonyes són una de les prioritats de la família ja que donen vida als jardins i, segons van explicar, acompanyen els concerts amb els seus cants. 

El recinte va ser comprat per Miquel Mateu  l’any 1923 per guardar les seves col·leccions privades de les quals vam poder gaudir de la de vidre i de la de llibres, actualment les més grans d’Espanya.
Castell de Peralada
Abans de realitzar la degustació de vins ens van mostrar la bodega on els vins criaven i fermentaven abans de ser venuts al mercat. 
Barrils de la bodega

Posteriorment, es va fer la degustació amb la companyia i l’explicació del seu creador. El tast va consistir en 7 varietats de vins de diferents qualitats i terres. El primer va ser Cigonyes blanc un vi 100% macabeu; 5 finques 2012 un vi amb un 31% de Cabernet Sauvignon i un 27% Syrah; Finca Espolla 2011 pertanyent a la finca que li dóna el nom, és un vi amb Syrah, Cabernet Sauvignon i Garnatxa; Fina La Garriga 2011 és 100% Samsó; Fina Malaveïna on predomina, novament, Syrah, Cabernet Sauvignon i el Merlot; Aires de Garbet 2013 100% Garnatxa; i, Ex Ex 11, el vi més experimental de tots on a cada petit glop el sabor varia d’intensitat, és un vi consistent de Samsó, Macabeu, Garnatxa negra i Garnatxa blanca.
Vins de la degustació
La intensitat dels vins anava augmentant de tal manera que el primer era el més suau i l’últim el més fort de sabor.

Seguidament, havent obert la gana amb experiències i anècdotes vam procedir a dinar el qual cada plat anava acompanyat d’un vi o cava per potenciar el sabor del menjar i continuar degustant les delícies vinícoles que Perelada crea. El dinar va consistir en un entrant d’ametlles al curri i pipes cruixents, el qual anava acompanyat del cava Stars Touch of Rosé; un principal amb un bombó de formatge de cabra amb avellana i sal fumada de Hawaii, un sándwich de blat de moro i un oi de Codorniu amb emulsió cremosa de patata i tartufo, acompanyat amb el cava Gran Claustre; de primer plat Caneló de gambes amb verdures de temporada, trompetes de la mort i arròs cruixent acompanyat del vi Finca La Garriga Blanc; un segon Cube rotllo de vedella de Girona amb foie gras a la planxa i puré d’api, acompanyat del vi Finca Garbet; i una postra de cremós de xocolata blanca amb iogurt, aroma de trufa negra tuber melanosporum i fruita de la passió acompanyat de Garnatxa 12 anys.

Vins degustats al dinar

El dia es pot resumir com un seguit d’experiències que tothom pot repetir des de casa seva amb una simple copa de vi de Perelada.

No hay comentarios :

Publicar un comentario