Entradas destacadas

ZUU: inédita cena con espectáculo en Barcelona

viernes, 5 de junio de 2015

Bodegas RODA SELA 2012, el vi més fresc de Bodegas RODA

Bodegas RODA SELA 2012 és la nova anyada del vi més jove de Bodegas RODA, fruit d’una viticultura sostenible elaborada amb raïm de les vinyes en gots de 15 a 30 anys (95% ull de llebre, 3% graciano i 2% garnatxa).

L’anyada 2012 es caracteritza per la sequera i per les temperatures fresques, per ser un any d’escassa producció, marcat per una excel·lent sanitat i amb una magnífica maduresa. Els vins de l’anyada 2012 destaquen per la seva finor i elegància.

SELA 2012 transmet la seva joventut i al mateix temps, la filosofia i l’estil de Bodegas RODA. Es presenta en nas amb predomini de l’aroma de fruits vermells que s’aprecien amb claredat, el caràcter finament especiat i una lleugera sensació mineral i de ramell de notes florals i d’espècies fines que completen el paisatge del vi. En boca destaca per ser sedós, fresc amb un taní de molt bona qualitat; és llarg i el post gust aporta una agradable sensació de frescor.

SELA és un vi ideal per gaudir durant tot el menjar i sempre convida a beure’n més.

SELA, les vinyes més joves del celler ja s’han fet ‘adultes’Des dels inicis del celler de la Rioja, fa uns vint anys, es preveien dues línies de treball en la viticultura. La primera, a mig termini, comprant vinyes velles i aconseguint acords amb viticultors de vinyes velles; i la segona línia de treball, pensada per donar els seus fruits a llarg termini, plantant noves vinyes en excel·lents paviments per anar formant els RODA del futur. Dues dècades després de les primeres plantacions, les vinyes ‘joves’ s’han fet adultes, van aconseguint l’equilibri i ja són capaces de transmetre el caràcter del seu paisatge. La collita 2008 va brindar l’oportunitat de començar amb un nou vi, ja que les vinyes havien assolit la maduresa adequada per desenvolupar-lo. I així neix Bodegas RODA SELA, un vi diferent dels seus germans grans –RODA, RODA I i CIRSION-, però amb el segell inconfusible de Bodegas RODA.

SELA és un vi amb força, juvenil, procedent de vinyes sostenibles i que neix amb vocació de ser un vi de consum més freqüent, que vol arribar a un nou públic que comença a viure la passió del món del vi, fàcil d’harmonitzar amb el menjar, resulta molt agradable pel paladar, saborós, fresc, complex i elegant.

Bodegas RODA
Avui és un dels cellers més representatius de la Rioja Alta, la seva visió innovadora i la seva filosofia de treball l’ha posicionat en la primera fila dels millors vins del món. Va ser l’últim celler en arribar al Barri de l’Estació quan ja semblava que tot estava fet. A finals dels vuitanta Mario Rotllant i Carmen Daurella van fundar Bodegas RODA en el mític barri de l’Estació d’ Haro amb la intenció apassionada de crear un nou concepte pel món del vi. Aviat van tenir dibuixada la seva filosofia, que va esdevenir una revolució en els vins de la Rioja pel seu concepte modern en el celler i la seva manera d’entendre la viticultura i d’enaltir d’importància de les vinyes velles. Amb el gran equip tècnic en les seves files que lidera projectes internacionals de I+D+i, actualment elabora quatre marques: Bodegas RODA SELA, RODA, RODA I i CIRSION. El perfil dels seus vins és el del Rioja modern, de color profund i viu, pensat per gaudir i donar plaer a la taula. Agustín Santolaya s’encarrega de la direcció general de l’equip de Bodegas RODA i de Bodegas LA HORRA.

PVP Bodegas RODA SELA 2012: 15 €
www.roda.es
 

No hay comentarios :

Publicar un comentario