Entradas destacadas

ZUU: inédita cena con espectáculo en Barcelona

jueves, 5 de febrero de 2015

Mercer Hotel Barcelona estrena proposta gastronòmica


Mercer Hotel Barcelona estrena nova etapa amb una aposta gastronòmica marcada per l’elegància i el classicisme francès als fogons i a la sala del seu restaurant. Xavier Lahuerta, nou xef de l’hotel, ha creat una proposta personal que defineix com a cuina catalana arrelada en el classicisme i amb clara influència francesa, heretada del anys d’experiència al costat de cuiners com el desaparegut Jean Luc Figueras.
Lahuerta combina coccions, salses i tècniques clàssiques amb elaboracions més modernes, però primant sempre el producte i el seu sabor. Un producte d’altíssima qualitat i de proximitat, exceptuant els formatges francesos en originals combinacions que protagonitzen la carta de postres. 

El seu objectiu, assegura, és imprimir personalitat pròpia en cadascun dels seus plats, tot i admetre que a la seva cuina pesen els llegats dels seus grans mestres: Xavier Pellicer, Santi Santamaria, Carles Gaig, Carles Abellan i el desaparegut Jean Luc Figueras, a qui relleva a Mercer Hotel Barcelona. Lahuerta fa equip amb Mika Lasne, que porta l’elegància francesa a la sala. 

Tastar la nova proposta de Mercer és viure una experiència única entre murs d’època romana, frescos medievals, arcs de mitja punta del segle XIV i sostres de fusta del XVIII. I és que Mercer Hotel Barcelona, escollit recentment segon millor hotel de luxe de tot l’Estat, ocupa un espai catalogat com a patrimoni històric de la ciutat, on destaca un menjador privat ubicat dins una torre de defensa de la muralla de l’antiga Barcino. 

Sant Valentí en un hotel de luxe 

El restaurant de Mercer Hotel Barcelona és una opció de luxe per celebrar el dia de Sant Valentí, el proper 14 de febrer, compartint una experiència gastronòmica en un espai històric i ple de romanticisme. Xavier Lahuerta ha preparat un menú especial per a l’ocasió amb aperitius, xips de remolatxa, milfulls i trufa negra; turbot amb espàrrecs i salsa de vi blanc; rellom de bou amb salsa Choron i pomme paillasson. I de postres, xocolata amb cireres acompanyat del còctel Mercer. (Menú: 65€) 

De forma habitual, el restaurant ofereix un menú degustació i un de temporada, amb plats com la crema de carxofes amb parmesà i tòfona negra; la petxina de pelegrí satejada amb puré de patata i oli de sobrassada, o els lletons rostits amb api i ceba tendra glacejada. De postres, formatge Fourme d’Ambert gratinat amb pa d’orellana. 

Aquesta temporada, Mercer Hotel Barcelona també ha estrenat un nou menú excecutiu de migdia amb aperitiu, primer, segon i postre. Inclou aigua, copa de vi i cafè per 32€. 

El producte com a protagonista 

La nova carta del restaurant gastronòmic de Mercer Hotel Barcelona l’encapçalen, en majúscula, els productes, autèntics protagonistes de la proposta de Lahuerta: bou de mar, ostres, verat, botifarra del perol, foie, llenguado, turbot, esperdenyes, bou, cabrit, etc. Xavier Lahuerta treballa amb relació directa i personal amb petits productors i Mercer Hotel Barcelona es proveeix del seu propi hort

A la carta, trobem propostes com el caneló de botifarra del perol, rossinyol, tòfona negra i oli aromatitzat a l’all com a entrant; tartar de bou amb mascarpone de mostassa, espècies i caviar iranià com a plat principall; o el cheese cake en textures amb gelat d’alvocat i tempura de sàlvia al nitrogen com a postre.

Un equip franco-català 

La nova aposta de Mercer Hotel Barcelona no només mira als fogons. Xavier Lahuerta fa equip amb Mika Lasne, director de sala, amb qui comparteix la filosofia del que és un servei excel·lent.  Lasne i Lahuerta, que ja havien treballat junts al restaurant Blanc, arriben a Mercer en un moment de consolidació i maduresa professional i personal. 

Amb una extensa formació i una llarga experiència al darrera, se situen ara al capdavant del projecte gastronòmic del Mercer amb seguretat i l’ambició d’excel·lir amb els plats i amb el servei per convèncer als clients més exigents.

No hay comentarios :

Publicar un comentario