Plat 1er Premi. Foto:Raquel Cruz |
Plat 1er Premi. Foto: Raquel Cruz |
L’“European Young Chef Award 2016” és una de les competicions amb més renom dins del món de la gastronomia on hi participen 10 cuiners d’arreu d’Europa entre 18 i 28 anys. Aquests, han d’utilitzar productes locals i convertir plats tradicionals i d’arrels en innovacions culinàries. La competició té com a objectiu reforçar els vincles entre les regions europees.
Els participants van ser: Mikko Tiihonen de Kuopio (Finlàndia) presentant el seu plat “Whipped semolina porridge with lingonberry”; Leon Pintaric de Prekmurje (Eslovènia) amb el seu plat anomenat “Koline”; Daniel Joarza de Sibiu (Romania) amb “Ham cock with beans”; Jan Van Hout de Noord Brabant (Els Països Baixos) amb “Roots of Parsley”; Shane Sheedy de Galway (Irlanda) amb el seu plat “Liver and Onions”; Edgars Balodis de Riga-Gauja (Letònia) presentant “Skalndrausis”; Andrei Iosif Micle de Lombardia (Itàlia) amb un plat anomenat “Polenta con Ragu”; Mikkel Kjølhede de Aarhus (Dinamarca) amb “KogtTorsk”; José Manuel Zafra Romero de Catalunya (Espanya) amb el seu “Mar i Muntanya”; i per finalitzar, Stamatis Misomikes de South Aegean (Grècia) presentant “Salas, the joyness of a birth”.
Plats dels participants. Fotos: Raquel Cruz |
A l’acte van assistir: el famós xef català Joan Roca com a president del jurat; Ramon Serra, president de EUHT StPOL, Dr. Jordi Teserras; coordinador del Cultural Tourism and the Postgrade Course in Cooperation and International Cultural Management de la Universitat de Barcelona; Dra. Diane Dodd, presidenta de IGCAT; Dra. Edith Szivas, tresorera de IGCAT i Caroline Couret, directora de CreativeTourism Network i Barcelona CreativeTourism program.
Després de presentar tots aquests magnífics plats, la decisió del jurat que s’ha basat en la creativitat, el sabor, l’originalitat i la història del plat tradicional, el guanyador de l’edició va ser el jove grec STAMATIS MISOMIKES amb el plat “Salas, the joyness of a birth”. En segon lloc ha quedat l’holandès Jan Van Hout i en tercer lloc l’italià Andrei Iosif Micle.
Stamatis Misomikes 1er premi. Foto:Raquel Cruz |
1er, 2n i 3r finalistes. Foto: Raquel Cruz |
Per finalitzar l’esdeveniment, es va dur a terme una taula rodona amb els excpecionals xefs Joan Roca, que compta amb tres Estrelles Michelin al seu restaurant El Celler de Can Roca; i Carme Ruscalleda, que compta amb Tres Estrelles Michelin al seu restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar, dos Estrelles Michelin al seu restaurant Moments de Barcelona, i dues Estrelles Michelin al seu restaurant Sant Pau de Tokyo. En aquest col·loqui, moderat per Cristina Jolonch tots dos xefs van defensar la necessitat d'utilitzar i donar suport al bon producte de qualitat alimentària local i, alhora, van donar a conèixer moltes innovacions interessants.
PER A MÉS INFORMACIÓ DE PREMSA:
INTERPROFIT
Lluïsa Barrera / Patricia Mas
lluisa.barrera@interprofit.es / patricia.mas@interprofit.es
Tl.: 93 467 02 32
Raquel Cruz
No hay comentarios :
Publicar un comentario