Entradas destacadas

ZUU: inédita cena con espectáculo en Barcelona

miércoles, 25 de octubre de 2017

Telefèric, pioner dels pintxos, celebra 25 anys obrint el seu quart local

Van ser els primers en oferir pintxos a Catalunya, a l’estil del nord. Soledad Urabayen, nascuda a Pamplona i amb tradició familiar dins del sector de la restauració, ja fa 25 anys que va portar fins a casa nostra la cultura navarresa de la cuina en miniatura. Ara són els seus fills, Xavi i Maria Padrosa, qui estan al front del negoci, i ja van pel seu quart establiment. L’últim restaurant Telefèric l’han obert enguany al Born, a la Plaça Jacint Reventós (davant del carrer Argenteria), un dels racons més encantadors del barri.

El restaurant Telefèric i els seus pintxos


Fa dos anys van inaugurar el primer Telefèric a San Francisco. La seva proposta es basa en els pintxos i les tapes d’autor, en un entorn caracteritzat per obres de Chillida, Picasso, Miró o Tàpies. Art i gastronomia en locals que donen sentit a les dues passions de la família, ja que, a banda de dedicar-se a la restauració, els pares del Xavi i la Maria Padrosa eren marxants d’art.
Cuina en miniatura i tapes per a compartir
A banda de la barra de pintxos, Telefèric proposa plats pensats per compartir, amb un punt d’originalitat i de fusió culinària; com les vieires al curri dolç i hummus de remolatxa, les gyozas mar i muntanya amb salsa de Patxaran, el bao de galta ibèrica o el ravioli d’ànec confitat amb beixamel de ceps.

Vieires al curri dolç i hummus de remolatxa


El seu foie a la planxa amb melmelada de cirera i ceba vermella caramel·litzada ha estat guardonat amb el Premi Popular a la millor tapa a la sisena edició de la ruta ‘De Tapes per Barcelona‘; i l’establiment de San Francisco va guanyar el Best Restaurant in the East Bay Area atorgat el 2016 per la revista Diablo Magazine.

Foie a la plantxa caramelitzat amb mermelada de ceba vermella i cirera


La carta es completa amb dos plats de carn i dos de peix, dues amanides, graellada de verdures, una taula de pernil ibèric de gla i una de quatre formatges, i unes postres casolanes. Disposa també d’un menú de migdia -disponible de dilluns a divendres- per 12,50 euros, que inclou 8 primers, 8 segons i 4 postres.
El celler del restaurant disposa d’unes 30 referències de vins i caves nacionals -també a copes- i una selecció de còctels d’autor (sangries, gintònics, margarita i mojito). Fins i tot el gel és artesanal.
Telefèric Born
El nou local del Born, de 230 metres quadrats repartits en dues plantes, té capacitat per a 125 persones i compta amb una plantilla de 30 treballadors. Un espai modern i acollidor, on les obres d’art i els elements de vegetació comparteixen taula amb el comensal per tal que se senti com a casa.
La cuina del Telefèric al Born la signen el xef executiu Oscar Cabezas, encarregat del control de totes les cuines del grup i que ha treballat a Arzak, juntament amb el subxef Rodrigo Vázquez, amb experiència a El Celler de Can Roca i a El Bulli.
 MÉS INFORMACIÓ:
Plaça Jacint Reventós, s/n (davant del carrer de l’Argenteria, 53) – 08003 Barcelona.
Horari: de 11:00 a 00:00 de diumenge a dijous i de 11:00 a 01:00 de divendres a dissabte, tots els dies de
l’any (excepte Nadal).
Capacitat: 125 persones (40 persones al primer pis).
Preu mitjà: 30 euros.
Menú migdia de dilluns a divendres: 12,50 euros.
Telèfon reserves: 93 517 37 00.
Web: https://www.teleferic.es/
Email: telefericborn@teleferic.es



No hay comentarios :

Publicar un comentario